Behandlingar

Även om jag har flera olika typer av behandlingar att välja på så  brukar jag ofta kombinera dom beroende på vad som behövs.

Varför är massage bra?

Massage är välgörande för kropp och själ. Det förebygger och förstärker kroppen på olika plan både fysiskt och psykiskt. Det frigör oxytecin som är ett lugn och ro hormon. Massage minskar på stress och ökar rörligheten och du blir mer medveten om din kropp och dess signaler. Du får ett bättre välbefinnande.
Beroende på hur lång tid spänningarna har funnits så kan det ta olika lång tid att arbeta bort dom. Många gånger kan det vara så att det är inte alltid där man har ont som är orsaken. Massagen är en väldigt fungerande och bra metod men i slutänden så beror det också på hur man tar hand om sig för övrigt.
Jag har under årens lopp byggt på med olika kurser, olika metoder för att hitta ett mer effektivt sätt att lösa upp spänningar på. Djupgående massage, strecht, OrtoBioNomi, kiroterapi, trigger/tenderpunkter samt även samarbete  mellan kropp och själ som har en väldigt stor betydelse.
Vill man bara ha en välbefinnande avslappningsmassage går det naturligtvis bra, säg bara till innan.
Har du förkylning eller inflammation i kroppen bör du avstå från massage. Har du en förkylning på gång så kan det göra att det antingen bryter ut till en kraftig förkylning eller att den försvinner.

Hur Ofta?

Hur ofta du bör går? Massage är en färskvara liksom träning mat osv så vi bör underhålla det med jämna mellanrum. För bästa resultat är 4-6 veckor att rekommendera för att inte bygga på med för mycket spänningar mellan gångerna. Men givetvis är det ditt eget val och vad som känns bäst för dig.

Prislista

   
Axlar, nacke & huvud – 30 min
Djupgående massage
500:-
   
Halvkropp- rygg, axlar, nacke & huvud – 45 min
Djupgående massage
650:-
   
Halvkropp – rygg, axlar, nacke & huvud – 60 min
alt. halvkropp samt ben + säte.
Djupgående massage
750:-
Djup bindvävsmassage och myofascial release. En mer specifik behandling ex. arm/skuldra, länd/säte, ben. 750:-
I all massage jobbar jag med att släppa på spänningar. Jobbar där det behövs med olika tekniker. Det kan ta olika lång tid för kroppen/musklerna att släppa taget beroende på hur länge dom har funnits, omständigheter osv.  
   

 

Medicinsk Laser!

Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor, leder, m.m. Terapeutisk laser sätter igång kroppens egen naturliga självläkning.

Gör det ont?

Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är avslappnande. Vid behandling av smärtproblem kan det ibland hända att smärtan kan öka efter 6 – 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna smärta uppstå. Den brukar gå över efter ett antal timmar och ofta med mindre smärta än innan behandling.

Hur ofta och hur många gånger?

Man brukar behandla tätare i början (var 2:e – var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 – 5 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Akuta problem kan med fördel behandlas 1-2 gånger per dag i början.

Finns det några risker?

Några egentliga kontraindikationer finns inte. Mediciner brukar inte vara negativa att kombinera med laserbehandling.

 
 

Regndroppsmassasge!

Regndroppsteknik / regndroppsmassage,

En mjuk härlig form av Aromaterapi. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor. Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär. Men den visade sig snart ha god effekt även på många andra problem. Regndroppsteknik kallas även Regndroppsmassage, Regndroppsbehandling eller Raindrop Technique. Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.

Eteriska oljor

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doft sinnet. Därför är Regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att minska oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna som används är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

För din och min trygghet använder jag endast eteriska oljor från Young Living, Young Living har oljor som är odlade och framställda helt utan kemikalier, vilket innebär att dem är så rena att de kan droppas direkt på huden och många används även i kosttillskott. Oljorna verkar både fysiskt, emotionellt och mentalt balanserade

Behandlingen ta 60 min
Pris: 800 :-

Käkledsbehandling – 
Känner du igen följande symptom ?

  • Spänningshuvudvärk

  • Smärta i käken

  • Svårt att öppna munnen

  • Biter ihop


 • Pressar tungan

 • Tinnitus

 • Knäppningar i käkleden

 • Värk i nacken

Behandla med käkledsmassage

De muskulära är besvären vanligast. De är oftast relaterade till överanvändning som t.ex tandgnissling och tandpressning. Tandgnissling innebär att du gnider tänderna mot varandra. Den andra varianten är att man ”pressar tänder”, du biter ihop. Den kraft som utvecklas mot tänderna kan bli mycket kraftig och ibland leda till att tandfyllningar går av. Båda dessa tillstånd innebär överbelastning av käkmusklerna. Musklerna tröttas fort och du får ont i käken och/eller huvudvärk. Det är vanligt att gnissla eller pressa tänder på nätterna. På morgnarna känner du dig stel och trött i käkmusklerna, och har även huvudvärk.

Vad innebär en behandling?

En käkledsbehandling tar ca 45 min och jag går igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar.

Hur ofta måste du gå?

Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt

Pris: 650:- ca 45 min

 

Har varierande öppettider.

Är ansluten till Bokadirekt så där kan ni gå in och se mina lediga tider. På bokadirekt kan man välja klarna, betala direkt eller betala på plats.
Det går bra att betala med swish, kontant. Tar även emot friskvård via actiway och ePassi.

För att boka tid klicka på länken nedan

Boka tid

Vid utebliven bokning debiteras kund.

Behandling ges ej vid:
Högt blodtryck
Feber
Cancer
Epilepsi
Blodpropp
Hjärtproblem
Smittsamma hudåkommor
Akuta inflammationer samt om du äter antibiotika
Rådfråga alltid din läkare om du är osäker.

%d bloggare gillar detta: