Kurser

Kurser!

Start av Mediyoga HT 10 ggr bindande!
Mån, ons & sön kl 18.30 – 20.00 med start 24,25 27 sep

Plats: Markgatan 11
Måndagar FULLBOKAD
Onsdagar
Söndagar 

Anmälan via mail: jenny@jennysmindfulmassage.se
eller sms 0733-805492. el via fb
Tid: 1,5 tim
Pris: 170:- /gång eller 1530:- vid köp av 10- kort.

YinYoga

VAD ÄR YINYOGA?

Yinyoga undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

VILKA FÖRDELAR FINNS DET MED YINYOGA?
  •  Yinyoga balanserar kroppens olika meridianer så att qi eller prana kan flöda fritt igen.
  •  När du yinyogar sätts det parasympatiska nervsystemet igång eller det så kallade ”lugn och ro-systemet”. Kroppen och sinnet går in i djup avslappning och stress minskar.
  • Yinyoga kan hjälpa till mot smärta både genom medveten närvaro, acceptans och att den passiva, långvariga stretchen mjukar upp och smörjer våra leder, ligament och bindväv i kroppen samt stärker skelettet.
  •  Att yinyoga regelbundet kan hjälpa den mest kroppsligt stela genom avslappning och passiv stretch. Det stela förändras och blir mindre stelt.
  • Yinyoga är en form av meditation, kroppslig medveten närvaro som även ger en bra introduktion eller komplettering till annan meditation.
  • Yinyoga är tillgänglig för alla kroppar då vi anpassar ställningen efter kroppen och inte tvärtom.
KAN ALLA YINYOGA?

Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Söndagar kl 16.30 – 18.00 i min lokal
Pris 170:-
All utrustning finns att låna. Bokas på bokadirekt.se

Soma Move – en atletisk rörelseform där vi jobbar med kroppen i ett konstant flöde. Men alla utgår ifrån sig själva och kan hålla sitt eget tempo. 40 min Soma 10 min stretch och 10 min meditation och avslappning. alt Bodybalance som är en mer statisk träning, yoga pilates och tai chi, 60 min. Kommer att köra dessa pass lite blandat.
Inga pass just nu

8 veckors mindfulness maila vid intresse.

Personlig utveckling där Vi tränar andning, kroppsscanning, avslappning meditation. Varje tillfälle jobbar vi med olika teman för att lättare kunna vara i nuet ex. tillit, tålamod, rädsla, ångest, kontrollbehov, oro osv.
Du har stor nytta av detta både privat och på arbete.

Inga kurser just nu.

Tar endast in max 6 pers. För mig är det viktigt att alla får utrymme och att alla känner sig bekväma.

Vill ni veta mer så går det bra att ringa, maila eller sms.

Mindfulness ingår i friskvård så har Ni friskvård vi jobbet går det bra att använda. Jag är ansluten till ePassi.

Ring, sms, maila går bra att skicka meddelande/pm via FB Jenny´s Mindfulness & Massage .

mail: jenny@jennysmindfulmassage.se
mobil: 0733 – 80 54 92
—————————————————————————————-

%d bloggare gillar detta: